Alertum toivottaa turvallista juhannusta – tässä pieni muistilista juhlijoille

Juhannus lähestyy kovaa vauhtia. Juhannusjuhlaan liittyy usein palamista edellyttäviä aktiviteettejä, kuten kokon polttaminen, saunominen ja grillaaminen. Aina kun käsitellään tulta, on hyvä muistaa tietty varovaisuus ja alkusammuttamisen merkitys. Tehokkaalla alkusammutuksella voidaan alkavassa tulipalotilanteessa pelastaa jopa ihmishenkiä. 

Tässä muutama vinkki paloturvallisempaan juhannukseen.

  • Mikäli vietät juhannusta mökillä, on hyvä muistaa, että mökin varustuksiin on suositeltavaa lisätä alkusammutuskalustoa. Ota kotoasi mukaan esimerkiksi sammutuspeite tai käsisammutin, jotta voit tarvittaessa tehdä alkusammutuksen alkavalle tulipalolle. Älä myöskään unohda varustaa tiloja palovaroittimella!
  • Suomen kesään ja juhannukseen liittyy yleensä vahvasti grillaaminen. Avotulen tekemiseen tulee aina suhtautua varovaisesti ja tulen käyttäytymistä tulee valvoa. Lue sytytysaineiden ohjeet niiden turvalliseen käyttöön! Mikäli grillaaminen tapahtuu kaasukäyttöisesti, on hyvä muistaa, että nestekaasupulloa tulee säilyttää pystyasennossa, tuulettuvassa paikassa sekä auringolta suojattuna.
  • Ota ylös juhannuksenviettopaikkasi nimi ja osoitetiedot, jotta ammattiapu saadaan ohjattua tarvittaessa mahdollisimman nopeasti ja tarkasti paikalle. Soita hätätapauksissa aina 112! Kannattaa myös ladata puhelimeen 112 -sovellus. Löydät sen omasta sovelluskaupastasi.

Lisää hyviä vinkkejä löydät Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedotteesta: Mieti juhannuksen paloturvallisuus etukäteen

Alertumilaiset toivottavat turvallista ja aurinkoista juhannusta!