Turvallisuustekniikka on osa kiinteistön riskienhallintaa

Kiinteistöjen olosuhteita valvotaan eri turvateknisillä järjestelmillä, kuten paloilmoittimella, murtohälytys- ja kameravalvontajärjestelmillä kellon ympäri valvomoissa ja palvelukeskuksissa. Kun tekniikka havaitsee ja ilmaisee poikkeaman, voidaan tarvittavat toimenpiteet käynnistää tilanteen palauttamiseksi normaalitilaan.

Ethän maksa teknisestä valvonnasta liikaa?

Valvomopalvelut ovat pääsääntöisesti kuukausihinnoiteltuja ja rakentuvat sen mukaan, mitä eri järjestelmiä on yksittäisestä valvontakohteesta liitettynä keskukseen. Tiedonsiirtokanavia on tavallisesti useita. Hinnat vaihtelevat, mutta ovat useimmiten muutamien kymmenien eurojen tietämillä järjestelmää kohden.

Palvelumaksuja tarkistetaan vuosittain ylöspäin ja pitkäaikaisen uskollisen asiakkaan maksama hinta on saattanut kohota huomaamatta moninkertaiseksi uuden asiakkaan vastaavaan palveluun verrattuna. Laskut maksetaan, koska summat ovat pieniä verrattuna kiinteistön kokonaiskulurakenteeseen. 

Puolita kulut ja saavuta merkittäviä parannuksia välittömästi

Kokemuksemme mukaan kulut voidaan useasti puolittaa ja silti saavuttaa merkittäviä parannuksia välittömästi. Entistä useammat kiinteistön järjestelmät voidaan liittää valvomoon ja hallita etäkäytöllä, joka säästää erilaisten tarpeettomien hälytys- ja päivystyskäyntien määrää.

Suosittelemme, että kiinteistöjen turva- ja taloteknisten järjestelmien valvontamaksut tarkastetaan säännöllisesti. Annamme mielellämme tarjouksen hälytysvalvontapalveluista, joita toteutamme yhteistyössä kumppaniyrityksen kanssa valtakunnallisesti. Samalla voimme päivittää tiedonsiirtojärjestelmät nykyaikaisiin, luotettaviin ja tietoturvallisiin sekä huoltaa järjestelmät niiden toimivuuden varmistamiseksi.

Alertumin kehitysjohtaja Lari Lindén kirjoittaa blogia kiinteistöturvallisuuteen liittyvistä asioista.