Uusi yhteistyökuvio monipuolistaa työelämän koulutukset Keski-Pohjanmaalla

Kokkolan alueen työelämäkouluttaminen helpottuu olennaisesti, kun Suomen suurin avoimien turvallisuuskoulutusten tarjoaja Alertum Oy sekä suurteollisuusalueen palveluita tuottava KIP Service Oy ovat aloittaneet yhteistyön.

– Yhteistyö mahdollistaa laajan ja säännöllisen koulutustarjonnan Keski-Pohjanmaalla. Alertum pystyy tuottamaan harvinaisempiakin koulutuksia, jolloin alueen yritysten on helpompi ja edullisempi pitää työporukkansa pätevyydet ajan tasalla, kertoo Olli-Matti Airiola KIP Servicesta.

KIP Service on organisoinut ja tarjonnut aiemmin muun muassa työturvallisuuden lyhytkoulu- tuksia. Tänä syksynä alkaneen yhteistyökuvion myötä koulutustarjonta on laajentunut muun muassa avoimilla ammattikuljettajien pätevyyskoulutuksilla sekä 100 erilaisella Alertumin tilauskurssilla.

Myös työntekijöiden pätevyyksien hallintaan Alertumilla on tarjota tuntuvaa helpotusta, sillä Alertumin asiakasyritykset saavat käyttöönsä nykyaikaisen sähköisen hallintajärjestelmän.

Avoin kurssikalenteri kaikkien käytettävissä

Alertumin monipuolinen ja avoin kurssikalenteri on kaikkien Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan alueen yritysten hyödynnettävissä, ei pelkästään KIP Servicen asiakkaiden käytettävissä. Avoimet kurssit lyödään lukkoon kuukausia etukäteen, jolloin yritysten on helppo ennakoida työntekijöidensä tarvitsemat koulutukset.

Alertumin vetämät kurssit pidetään pääasiassa Port Tower -palvelukeskuksessa, joka sijaitsee Kokkolan Sataman ja Suurteollisuusalueen välittömässä läheisyydessä, erittäin hyvien kulku- yhteyksien varrella. Koulutuspäiviin sisältyy aina kahvit, ruuat sekä kaikki kurssimateriaalit ja kortit.

– Alertumin kautta on mahdollista saada tilauksesta myös erikoisemmat koulutukset, joihin alueen yritykset ovat joutuneet lähettämään työntekijänsä usein toiselle puolelle Suomea. Nyt nämä koulutukset on mahdollista saada vaikka omalle työpaikalle, Airiola iloitsee.

Alertum Oy
Alertum Oy tarjoaa työelämän turvallisuutta edistäviä lyhytkoulutuksia sekä turvallisuuden asiantun- tijapalveluita koko Suomessa. Alertum on Suomen suurin kaikille avoimien pätevyyskoulutuksien tarjoaja.

KIP Service Oy
KIP Service on koko Kokkolan suurteollisuusalueen palveluntarjoaja, joka oman toimintansa sekä vahvan yhteistyöverkostonsa kautta tarjoaa kaikille alueella toimi- ville yrityksille monipuolisia turvallisuus-, alue- ja tukipalveluita sekä erilaisia hyödykkeitä.