Ensiapukoulutus 16h eli ensiavun peruskurssi opettaa ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Etäkoulutus sisältää teorian lisäksi myös harjoittelua kouluttajan ohjeiden mukaan, kotoasi löytyvillä välineillä. Koulutuksessa opit kylkiasentoon kääntämisen, elvyttämisen, verenvuodon tyrehdyttämisen sekä sydäniskurin käytön periaatteet.

Ensiapukoulutus 16h on sisällöltään laajin ensiapukoulutus, joka löytyy Alertumin kaikille avoimesta koulutustarjonnasta.

Ensiapukoulutus etäopetuksessa

Riittävän tauotuksen, modernien koulutusvälineiden ja opetustapojen sekä asiantuntevien kouluttajien myötä ensiavun peruskurssi 16h on todella pidetty koulutus. Etänä toteutettava ensiapukoulutus sisältää teorian lisäksi videoita ja osallistujia aktivoivia tehtäviä. Koulutus on vuorovaikutteinen, sillä yhteys kouluttajan ja osallistujien välillä on kaksisuuntainen.

Oletko sittenkin kiinnostunut ilmoittautumaan mukaan perinteiseen ensiapukoulutukseen, jossa ensiapukouluttaja ohjaa sinua ensiavun saloihin? Tutustu ensiavun peruskurssiin, joka toteutetaan lähiopetuksessa >>

Tekninen tuki saatavilla koko koulutuksen ajan

Alertumin koulutuksissa on aina koko päivän ajan tekninen tuki paikalla. Toimitamme ennen koulutuksen alkua osallistujille selkeät ohjeet teksti- ja videomuodossa. Voit siis osallistua ensiavun peruskurssille etänä, vaikka epäilisit omia tietoteknisiä taitojasi. Riittää, että sinulla on koulutukseen vaaditut välineet, luet ohjeet ja tulet ajoissa linjoille koulutuspäivänä. Me autamme sinua, jotta koulutuspäivä sujuu hyvin.

TIETOA ENSIAPUKOULUTUKSESTA (16H)

Toteutustavat
Webinaari, lähikoulutus ja verkkokoulutus
Koulutuksen kesto
16 tuntia. Koulutus jaetaan kahdelle päivälle, molempina päivinä 8 tuntia opetusta.
Koulutuksen hinta
189 € + alv. Avoimen koulutuksen hintaan sisältyy ensiapukortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Ammattipätevyys
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kaksi (2) kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.
Pätevyyden voimassaolo
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Ensiapukoulutuksen (16 h) sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Tajuttomalle annettava ensiapu
 • Elvytys aikuiselle, lapselle ja vauvalle
 • Defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erilaiset haavat
 • Sairauskohtaukset: aivoverenkierron häiriön oireet, pyörtyminen, rintakipu, epilepsia, diabetes, kouristukset, hengitysvaikeudet (astma, allergia)
 • Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat
 • Nivelvammat ja murtumat
 • Myrkytykset

Tarvittaessa ensiapukoulutusta voidaan räätälöidä sisältämään myös muita aiheita tai painottaa koulutus huomioimaan yrityksen toimiala, työpaikan olosuhtet ja tapaturmariskit. Pyydä tarjous yrityskohtaisesta koulutuksesta >>

OHJEITA NETISSÄ SUORITETTAVAAN ENSIAPUKOULUTUKSEEN

Etäkoulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään seuraavat varusteet, jotta koulutukseen osallistuminen onnistuu ja koulutuksesta saa kaiken irti.

 • Tietokone ja laturi tai mobiililaite
 • Kamera (kameran on oltava päällä koko koulutuksen ajan)
 • Kuulokkeet ja mikrofoni (usein laitteessa jo valmiiksi, varmista toimivuus)
 • Laadukas internet -yhteys
 • Webinaarikoulutus järjestetään Zoom-ohjelmistolla, jonka voi ladata ilmaiseksi netistä. Myös selaimen kautta osallistuminen on mahdollista.

Ensiavun peruskurssi sopii kaikille

Ensiapukoulutus 16h sopii kaikille työhön, ammattiin tai taitoihin katsomatta ja sen suorittamalla oppii kaikki ne tiedot ja taidot ensiavusta, jotka jokaisella kansalaisella tulisi olla.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaitoja on suositeltava kerrata noin kolmen vuoden välein ensiapukoulutuksessa.

Jos ensiapukortti 16h on päässyt vanhentumaan, tulee Ensiapukoulutus 16h suorittaa uudestaan, mikäli Ensiapu 16h -pätevyys halutaan pitää voimassa. Jos osallistujalla on ennestään SPR:n myöntämä EA1-pätevyys, voi vastaavan pätevyyden kerrata kerran Alertumin neljän tunnin ensiapukoulutuksessa tai kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksessa kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen 16 tunnin koulutus on suoritettava uudestaan. Kertauksen myötä saat Alertumin myöntämän Ensiapukortti 16h:n EA1-kortin tilalle. Voit vertailla ensiapukoulutusten sisältöjä täällä.

Ensihoitotyön ammattilaiset kouluttajina

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

Ensiavun peruskurssi omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa tai etänä. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Pyydä koulutustarjous