Kuljettajan työhyvinvointikoulutuksesta kuljettaja saa valmiuksia oman työhyvinvointinsa parantamiseksi ja oppii tiedostamaan omien elintapojensa sekä turvallisen ja ergonomisen työskentelyn merkityksen työhyvinvointinsa kannalta. Koulutus antaa eväitä työn kuormitustekijöiden ja tapaturmavaarojen hallintaan sekä tietoa työtä keventävistä tavarankuljetuksen apuvälineistä.

Tietoa kuljettajan työhyvinvointikoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Kahdeksan (8) tuntia
Koulutuksen hinta
Pyydä tarjous
Ammattipätevyysmerkintä
Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 10 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Pätevyys on voimassa viisi (5) vuotta. Koulutus on osa kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusohjelmaa.

Kuljettajan työhyvinvointikoulutuksen sisältö ja tavoite

Koulutus toteutetaan Trafin hyväksymän koulutusohjelman mukaisesti. Koulutus pidetään luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla.

Kuljettajan työhyvinvointikoulutuksen tavoitteena on tarjota kuorma- ja linja-autonkuljettajille valmiuksia oman terveytensä, turvallisuuden ja työhyvinvointinsa ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Koulutuksessa käydään läpi vireyden ja unen huoltoa ja niiden merkitystä kuljettajan työkyvylle ja työturvallisuudelle. Keskeisiin teemoihin kuuluvat myös työhyvinvointia edistävä ruokailu ja liikunta.

Oman työkyvyn kehittämissuunnitelma ja konkreettisia vinkkejä hyvinvointiin

Alertumin yhteistyökumppanina koulutuksessa toimii Unikulma, jonka uniasiantuntija tulee antamaan vinkkejä parempaan uneen, lepoon ja palautumiseen. Koulutuksessa huomioidaan nimenomaan kuljettajien näkökulma, koska heidän ammatissaan uniergonomia on toisinaan haastavaa epäsäännöllisten työaikojen vuoksi.

Koulutuksessa laaditaan kullekin osallistujan kanssa suunnitelma oman työn ja työkyvyn kehittämiseksi.

Hyvinvointikoulutus on osa kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusta

Kuorma-autojan ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyskoulutusten taustalla on ajatus, että kuljetusalan ammattilaisille annettaisiin säännöllisesti ammattiosaamista tukevaa ja turvallisuutta parantavaa koulutusta. Kuljettajan työhyvinvointikoulutus tukee kuljettajien työkykyä.

Kuljettajan työhyvinvointikoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme kuljettajan työhyvinvointikoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.