​Tieturva 2 -koulutusohjelma uudistuu – kertauskurssista tulee kaksipäiväinen

Tieturva 2 -koulutuksen aineisto uudistuu 1.1.2019 alkaen. Uudistuneessa koulutusohjelmassa syvennytään jatkossa tarkemmin aiheisiin, jotka ovat kouluttajien ja oppilaiden mielestä tärkeitä käytännön työelämässä. Muutosten taustalla on saatu palaute ja kurssista tehty kyselytutkimus.

Kurssi pysyy kaksipäiväisenä, mutta kurssipäivien kesto lyhenee hieman. Koulutusaika muuttuu siten, että ensimmäisen koulutuspäivän kesto on klo 8-16 ja toisen päivän kesto on klo 8-15.

Myös Tieturva 2 -täydennyskoulutukseen tulee muutoksia. 1.1.2019 alkaen Tieturva 2 -pätevyyden uusiminen edellyttää kaksipäiväistä kertauskurssia niiltä, jotka ovat käyneet vanhanmallisen Tieturva 2 -koulutuksen. Liikenneviraston mukaan uutta aineistoa on niin paljon, ettei kertaaminen ole mahdollista yksipäiväisellä kertauskurssilla.

Ennen 31.12.2018 käydyt pätevyydet ovat voimassa niihin merkityn voimassaoloajan päätymiseen saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että koulutuksen päivittäjien on käytävä Tieturva 2 -täydennyskoulutus ennen vuodenvaihdetta, mikäli he haluavat käydä vanhanmallisen ja yksipäiväisen täydennyskoulutuksen. Tammikuusta eteenpäin kaikki Tieturva 2 -koulutukset ovat kaksipäiväisiä.

Yksipäiväiset täydennyskoulutukset pyörivät Alertumilla vuoden loppuun saakka. Koulutuksiin voi ilmoittautua kurssihaun kautta osoitteessa www.alertum.fi/kurssihaku tai olemalla yhteydessä Alertumin asiakaspalveluun, joka palvelee sähköpostitse osoitteessa koulutus(at)alertum.fi sekä puhelimitse numerossa 010 320 5772.

Lähde: Liikennevirasto