Toimialakohtainen kouluttaminen ja osallistaminen ovat Alertumin tulevaisuutta

Alertum Oy kertoi tammikuussa aloittavansa toimialakohtaisesti kohdennettujen työturvallisuuskoulutusten toteutukset. Ensimmäinen teollisuuden toimijoille suunnattu koulutus järjestetään Espoossa maaliskuun 8. päivänä pilottikoulutuksena. 

”Teollisuuden alalle suunnattu työturvallisuuskoulutus järjestetään kutsuvierastilaisuutena, mutta muutama avoin paikka löytyy myös muille asiakkaillemme”, kertoo Alertumin kehitysjohtaja Lari Lindén. 

Hyvin toteutettu toimialakohtainen työturvallisuuskoulutus antaa entistäkin paremmat valmiudet turvallisuuden huomiointiin ja riskitekijöiden havainnointiin omassa työympäristössä. Teollisuuden työturvallisuuskoulutuksen aamupäivä käytetään yleisten työturvallisuusasioiden läpikäymiseen ja iltapäivällä syvennytään teollisuuden vaara- ja kuormitustekijöihin sekä tehdään aiheeseen liittyviä harjoituksia. Koulutuspäivästä saa tentin hyväksytysti suoritettuaan työturvallisuuskortin.

Työturvallisuuden kannalta tärkeät henkilösuojaimet osana kurssipäivää

Teollisuudelle kohdennetun koulutuksen lisäksi Alertum Oy on rakentanut Espoon toimitiloihinsa Lindström Oy:n tuote-esittelytilan. 

”Haluamme tuoda lisää konkretiaa koulutuksiin ja esittelytilassa olevat tuotteet ovat juuri niitä samoja, joista työturvallisuus- ja tulitöiden turvallisuuskoulutuksissa kouluttajat puhuvat. Kouluttajat voivat myös hyödyntää esittelytilassa olevia tuotteita osana koulutusta”, hehkuttaa Lindén.

”Kaikkien tuotteiden tiedot ovat esillä ja kurssilla oleva asiakkaamme pystyy niiden perusteella valikoimaan omaan tarpeeseen sopivat suojaimet”, markkinoi Lindén. ”Esimerkiksi pienyrittäjä voi koulutuksen tauolla tutustua tuotteisiin, hanskoihin sekä turvajalkineisiin. Hän voi lähitulevaisuudessa tilata niitä verkkokaupasta telineessä olevalta tablettitietokoneelta suoraan kotiin tai toimistolle toimitettuna.”

”Meidän tehtävä on palvella kokonaisvaltaisesti ja tehdä asiakkaillemme turvallisuuden toteuttaminen helpoksi”, kiteyttää Lindén.